2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Treska s mrkví a brokolicí

Název Množství a jednotka
filé z tresky 400 g
brokolice 400 g
mrkev 150 g
koření na ryby
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Mrkev a brokolici očistíme, mrkev nakrájíme na špalíky, brokolici rozebereme na růžičky a společně vaříme v osolené vodě do poloměkka. Filé z tresky osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem, vložíme do pekáčku a pečeme v troubě na 180° cca půl hodinky dozlatova. Předvařenou zeleninu scedíme, orestujeme krátce na lžíci olivového oleje a podáváme s pečenou treskou a vařenými brambory.

Tresku můžeme okořenit trochou podravky nebo rybím kořením. Stejně můžeme upravit pangasia nebo jinou rybu, jen pozor na lososa, je tučnější.

Energetická hodnota 1 porce je cca 1700 kJ.



 


RECEPTY

Brabantské cukroví

Postup: Všechny sypké přísady odvážíme na vál a promícháme. Přidáme máslo nakrájené na... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládové lanýže

Postup: Čokoládu s vysokým podílem kakaa rozpustíme ve vodní lázni dohladka. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Králík pečený s rajčaty a houbami

Postup: Králíka naporcujeme osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Do pekáče dáme máslo,... zobrazit recept

RECEPTY

Zázvorový čaj s citrónem

Postup: Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, bio citróny omyjeme, nakrájíme i s... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubny na smetaně

Postup: Kedlubny bez slupky nakrájíme na malé kostičky a dáme je vařit do osolené vody... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...